RCA pentru pensionari

RCA pentru pensionari

Din ce in ce mai multe companii de asigurari acorda reduceri destul de mari unei categorii aparte de populatie, si anume pensionarii. Dar care sunt motivele pentru practicarea acestor reduceri de tarif? Acest lucru are loc deoarece din punct de vedere statistic, acestia sunt prudenti la volan si riscul de a face accidente este mai mic, conduc mai rar decat cei tineri si cu viteze mai mici.

Pensionarii beneficiaza de tarife mai mici

Un alt motiv pentru acordarea acestor reduceri este si ca, avand de mult timp permisul, au mai multa experienta la sofat. De asemenea, aceasta categorie este deja defavorizata din punct de vedere economic in momentul actual, fiind benefic un asemenea ajutor din partea asiguratorilor.

Asadar, firmele de asigurari considera ca rata daunelor care trebuie platita dupa acestia este mica si de aceea ofera o reducere de diferite procente pentru toti pensionarii. Pentru cei care pot dovedi statutul de pensionar, cele mai multe companii de asigurare aplica un discount cuprins intre 10% si 35%.

Pensionarii se pot bucura de reduceri de pana la 50% chiar. Printre companiile care ofera reduceri se numara: Astra 20%, Asirom 25%, Ardaf 25%, Carpatica 20%, BCR 35%, Groupama 20%, Omniasig 25%, Uniqa 25%.

De exemplu, City Insurance a anuntat ca un pensionar din mediul urban sau rural, care detine un autovehicul, poate sa cumpere asigurarea la un pret cu 25% mai mic, daca, conform sistemului bonus-malus nu a produs un accident in decursul anului precedent in urma caruia sa fi fost despagubit.

In cazul in care nu indeplineste aceasta conditie si a avut un accident, el trebuie sa plateasca o suma mai mare de bani pentru aceeasi asigurare RCA.

Asigurarea RCA, obligatorie pentru toate mijloacele de transport auto

Trebuie sa tineti insa minte ca nu toate societatile de asigurare acorda aceste discounturi. Unul dintre aceste motive este ca foarte multe automobile au inceput sa fie inmatriculate pe numele parintilor pensionari pentru a beneficia de reducere.

Pentru a evita aceasta situatie, pensionarii vor primi reducerea doar atunci cand proprietarul masinii este si singurul utilizator al acesteia. Prin aceasta metoda, acestia incearca sa obtina si reduceri importante la taxe si impozite, nu numai RCA. Cei care folosesc acest tertip au o probabilitate mai mare sa produca accidente si implicit daune pe polita.

Odata cu aceste daune o sa se incadreze intr-o grupa negativa de Bonus-Malus, crescand astfel pretul politei urmatoare. Aceasta practica lipsita de corectitudine a determinat companiile sa renunte la aceste facilitati pentru pensionari. Trebuie sa recunoastem ca aceasta abordare, de acordarea reducerilor pentru pensionari, era foarte benefica, dar incet incet a fost limitata sau abandonata.

Soferii mai pot obtine diferite reduceri la politele RCA in functie de anumite criterii, cum ar fi:

  • Clasa bonus-malus in care se incadreaza
  • Adresa, municiu/oras/comuna/sat
  • Apartenenta la categoria persoanelor cu dizabilitati locomotorii, daca autovehiculul este modificat in acest sens
  • Diferite avantaje comerciale: daca cel asigurat sau sotia sunt bugetari, cat de vechi este permisul, daca este somer, daca are copii minori de intretinut, daca este student sau elev, daca munceste intr-o institutie cu actionariat de stat