RCA ieftin

RCA ieftin

Oricat de mult ati vrea sa faceti economii, nu puteti renunta la asigurarea RCA care trebuie incheiata in mod obligatoriu atat de persoane fizice, cat si de persoane juridice. Insa sunt cateva modalitati prin care puteti obtine reduceri ale sumei de asigurare auto.

In primul rand trebuie sa faceti tot posibilul sa evitati accidentele rutiere si amenzile, deoarece orice companie de asigurari va studia istoricul dumneavoasta ca sofer . Daca sunteti implicat intr-un accident minor, cum ar fi zgarierea unei alte masini, nu este necesar sa va deplasati la sectia de politie.

In situatia in care suma de bani pe care trebuie sa o dati celui pagubit este mai mica de 100 de euro, este mai bine sa o platiti din veniturile dumneavoastra pentru a nu fi inregistrat ca vinovat in baza de date, ceea ce ar fi insemnat ca nu ati mai fi putut profita de un RCA ieftin.

Alte avantaje le obtineti si daca aveti permisul de conducere de mult timp, daca sunteti pensionar si masina este inmatriculata pe numele dumneavoastra (reducerea poate atinge chiar si 50%) si daca inregistrati automobilul pe persoana fizica, nu juridica.

Ieftin nu inseamna neaparat servicii mai slabe

Sunt multe siteuri pe care puteti intra, avand posibilitatea de a calcula si compara diferite oferte de RCA pe baza introducerii unor informatii referitoare la autovehicul si la dumneavoastra, precum: daca sunteti persoana fizica sau juridica, tipul de autovehicul, capacitatea cilindrica, perioada pe care se incheie asigurarea (6 sau 12 luni), numarul de inmatriculare, marca si modelul, CNP-ul, data obtinerii permisului, judetul, localitatea, mediul urban sau rural, daca va incadrati intr-una din aceste categorii: bugetar, pensionar, handicapat, veteran, cu copii minori.

Calculatorul de oferte RCA este practic si usor de folosit. Preturile sunt oferite in timp real, asadar fiecare schimbare serverul respectivei companii de asigurari, se va vedea in mod automat in rezultatul intors. Preturile pentru polite au o perioada de valabilitate scurta, pentru ziua in care comparati ofertele.

Daca incercati mai multe astfel de siteuri si primiti rezultate diferite, ceva este in neregula, deoarece preturile unei polite RCA trebuie sa fie aceleasi, indiferent de site sau de broker.

Puteti sa uitati de incheierea politelor RCA la colt de strada, acum va puteti calcula dinainte tariful pe internet si compania va livreaza la domiciliu in mai putin de 24 de ore asigurarea de raspundere civila auto.

Se pot incheia si polite RCA la costuri rezonabile

Iata ce pasi trebuie sa urmati pentru a alege o companie de asigurare RCA:

Este bine sa urmariti promotiile societatilor de asigurari in mediul online sau in magazinele de unde va aprovizionati de obicei;

Este de preferat sa va interesati putin de societatea aleasa, de la prieteni sau de pe forum-urile specializate. Cu cat are vechime mai mare, cu atat e mai de incredere.

De asemenea, puteti verifica si cine este re-asiguratorul, iar daca firma respectiva este internationala si foarte cunoscuta, aveti garantia ca nu o sa dea faliment in perioada urmatoare;

Exista insa si un caz mai nefericit, si anume atunci cand pagubitul nu este satisfacut de despagubirile primite, cerand diferenta de bani pe care crede ca ar fi trebuit sa o primeasca, asa ca incercati sa vedeti cum se comporta firma intr-o asemenea situatie.