RCA Asirom

RCA Asirom

Asirom este o companie cu o experienta de peste 20 de ani si face parte din Vienna Insurance Group, unul dintre cele mai importante grupuri de asigurari din Europa Centrala si de Est. Printre tarile in care VIG este prezenta se numara Austria, Germania, Estonia, Letonia, Lituania, Bulgaria, Albania, Croatia, Polonia, Liechtenstein, Romania, Rusia, Slovacia, Slovenia.

In 2011, in urma studiului European Trusted Brands, Asirom a fost votata drept cea mai de incredere societate de asigurari, oferind clientilor produse de cea mai buna calitate si respectandu-si mereu obligatiile fata de acestia.

Asirom este cea mai veche companie de asigurari din Romania

Asirom reprezinta mai mult decat o simpla firma de asigurari, oferind multiple avantaje precum polite adaptate la nevoile clientilor, o retea vasta in intreaga tara, experienta si know-how international din partea Vienna Insurance Group.

Cu atatea beneficii, incheierea unei polite RCA devine simpla. Aceasta asigurare este obligatorie si se adreseaza persoanelor fizice si juridice care au autovehicule inmatriculate sau inregistrate in Romania, ce acopera daunele produse tertilor prejudiciati.

Se poate incheia pe o perioada de jumatate de an sau un an intreg. Se vor acorda despagubiri pentru: vatamari corporale, deces, daune materiale, pagube rezultate din lipsa de folosinta a masinii avariate, cheltuieli de judecata suportate de cel prejudiciat.

Daca incheiati o polita RCA la Asirom, puteti profita de reduceri pentru pensionari, reduceri pentru persoane cu deficiente de miscare, diferite reduceri in oferte promotionale, reduceri daca sunteti client fidel, extinderea asigurarii pentru tari ca Belarus, Albania, Andorra, Croatia, Israel, Moldova, Iran, Serbia, Maroc, Ucraina, Turcia.

Puteti regasi pe site-ul lor informatii suplimentare legate de tarifele practicate in functie de caracteristicile masinii.

De exemplu, pentru anul 2012, tariful pentru prima anual pentru autoturisme cu capacitatea cilindrica intre 1600 si 1800 cmc in locatia 2 (Municipiul Bucuresti, Judetele Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Harghita, Ilfov, Teleorman) este de 655 RON, iar pentru cele cu capacitate cilindrica intre 1800 si 2000 cmc este de 769 RON.

In cazul unui accident,in urma caruia rezulta daune auto, indiferent daca au fost produse in mers sau stationare, trebuie sa va notati urmatoarele informatii:

  • Data, ora si locul accidentului si sa va luati anumite repere ( in afara localitatii, de exemplu, kilometrul in dreptul caruia a fost produs )
  • Numerele de inmatriculare a automobilelor implicate
  • Numele soferilor implicati si daca este cazul, numele martorilor, eventual si numarul lor de telefon
  • Directiile de mers ale celor doua autovehicule implicate

Este bine si sa fotografiati pozitiile autoturismelor dupa producerea accidentului.

RCA sigur

Exista anumite situatii in care trebuie sa luati diferite masuri pentru a nu avaria si mai mult autovehiculul. De exemplu:

  • Atunci cand aveti anumite defectiuni precum scurgere de lichide sau scurtcircuite electrice, este indicat sa nu porniti motorul, sa decuplati bornele bateriei si sa scoateti masina in afara carosabilului
  • Atunci cand daunele au fost produse in parcare sau masina stationa, trebuie sa va prezentati cu masina la politie pentru constatarea evenimentului

In situatia in care dumneavoastra sunteti cel prejudiciat, aveti grija ca soferul vinovat sa-si dea consimtamantul referitor la plata despagubirilor din RCA-ul pe care il are, pe procesul verbal care se realizeaza.