Cum comand asigurarea RCA?

Cum comand asigurarea RCA?

Asigurarea RCA poate fi incheiata in mai multe feluri. De ezemplu, atunci cand cumparati un autovehicul nou, puteti incheia RCA-ul chiar de la vanzator. Daca autovehiculul este luat in leasing, RCA-ul trebuie sa fie incheiat de societatea de leasing, deoarece ea este proprietarul.

De asemenea, puteti alege dintre multe societati de asigurare prezente in Romania, ce au experienta in acest domeniu, precum Asirom, Omniasig, Astra, Allianz-Tiriac, Carpatica, Uniqa, Euroins, Ardaf, Generali, Groupama.

RCA-ul se poate incheia si online

O alta metoda mai comoda este cea de a comanda online aceasta asigurare. Exista numeroase site-uri de unde puteti face acest lucru. Iata aici ce trebuie sa faceti:

Primul pas este introducerea datelor pentru afisarea ofertelor. Printre aceste date se numara CNP-ul, numarul de inmatriculare a autovehiculului, seria de la sasiu. In acest fel poti sa compari ofertele de la diverse companii si sa o alegi pe cea mai convenabila, care se potriveste cel mai bine nevoilor si preferintelor tale.

Al doilea pas consta in introducerea datelor exacte din talon, adresa pentru livrare si ora de livrare. Este posibil sa fiti contactat de un operator pentru confirmarea comenzii si pentru stabilirea detaliilor de livrare. Ultimul pas consta in plata asigurarii. Aceasta se poate face prin:

  • Plata cu cardul online pe site-ul respectiv ( vei primi o copie a asigurarii in cel mult 5 minute prin email sau fax, iar originalul il vei primi gratis, prin curier, in cel mult 24 de ore.
  • Plata cu card la sediu sau la livrare (vei primi asigurarea in cel mult 24 de ore de la realizarea comenzii)
  • Plata cu cash la sediu sau la livrare ( vei primi asigurarea in momentul efectuarii platii)
  • Plata prin transfer bancar

Toate aceste metode te scutesc de deplasarea la societatea de asigurari si te ajuta sa economisesti timp pretios. De obicei, livrarea la domiciliul clientului se face in mod gratuit indiferent de valoarea politei sau de adresa asiguratului.

Asigurarea masinii este obligatorie in Romania

De asemenea, nu veti fi taxat in plus pentru modificarea documentelor in cazul in care reprezentantii firmei au inteles gresit anumite date sau dumneavoastra ati introdus gresit anumite date.

De asemenea, un lucru util si foarte usor de folosit este calculatorul RCA. Daca doriti sa vedeti niste tarife orientative, nu trebuie decat sa intrati pe net si sa completati un formular in care va trebui sa specificati diferite date referitoare la dumneavoastra si la autoturism.

Va trebui sa alegeti dintre persoana fizica si persoana juridica, tipul autovehiculului, sa introduceti capacitatea cilindrica, numarul de inmatriculare, perioada pe care vreti sa incheiati asigurarea RCA, marca, modelul, codul numeric personal, data obtinerii permisului de conducere si judetul.

Puteti afla tarifele de prime si de pe site-urile societatilor de asigurare. Listele afisate includ preturile practicate incepand de la 1 ianuarie pana la sfarsitul lui decembrie. Puteti gasi tarifele pentru 2 ani consecutivi , deoarece in cazul in care asigurarea expira pe perioada primului an si clientul alege o polita de un an, polita RCA o sa acopere si o parte din al doilea an.