Asigurarea de asistenta rutiera

Asigurarea de asistenta rutiera

Pentru a obtine mai multi clienti si pentru a oferi mai multe beneficii, societatile de asigurare au introdus in politele RCA si CASCO asigurarea de asistenta rutiera. Daca este inclusa in polita RCA, de obicei, aceasta asigurare cuprinde doar remorcarea sau transportarea pana la un centru service.

Aceasta poate fi insa oferita si separat. In acest caz, asigurarea poate sa includa mai multe servicii, precum depozitarea automobilului in timpul noptii, o linie telefonica necesara semnalarii problemelor aparute, transportul pana la o unitate service autorizata, repatrierea masinii avariate, daca este cazul.

In afara de aceste facilitati, clientul poate beneficia de o clauza prin care i se pune la dispozitie un alt autoturism, daca cea detinuta de el nu este gata la timp, sau i se poate oferi cazare la hotel in pe parcursul noptii.

Asigurarea acopera situatii diverse

Mai exista si alte situatii in care puteti primi ajutorul firmelor de profil, si anume atunci cand v-ati pierdut cheile, ati facut pana dubla sau ati ramas fara combustibil. Daca doriti sa beneficiati de o astfel de asigurare care sa fie valabila in toata Europa, trebuie sa discutati cu diverse societati de asigurari si sa aflati si primele de asigurare cerute.

Valoarea serviciilor oferite poate fi intre 5000 si 100 000 de euro, depinzand de alegerile dumneavoastra, cum ar fi includerea unor asigurari de viata si sanatate pentru persoanele din autoturism. Trebuie sa retineti ca in aceste asigurari nu este inclusa si plata reparatiilor.

In cele mai multe cazuri, asistenta rutiera pune la dispozitie un numar de telefon al centrului de asistenta. Acest numar se poate apela non-stop, 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Cel care formeaza acest numar trebuie sa ofere detalii legate de situatia aparuta, iar acesta va primi un raspuns legat de modul in care trebuie actionat si in cat timp va veni echipa la fata locului.

Atunci cand asistenta rutiera face parte dintr-un pachet de asigurare, asiguratorul va plati cheltuielile cu tractarea, cu reparatiile etc.

Pretul asistentei rutiere este mai bun intr-un pachet

In situatia in care defectiunile sunt mici si nu afecteaza garantia automobilului, echipa de interventie se straduieste sa remedieze defectiunile. Cateva exemple sunt: inlocuiri de diferite piese ( filtre, bujii, baterii, becuri), schimbari sau vulcanizari de roti, alimentare cu combustibil etc. Atunci cand sunt probleme destul de mari si reparatia nu poate fi facuta la fata locului, masina va fi tractata pana la cel mai apropiat service.

Daca firma de asigurari acopera aceste cheltuieli, atelierul auto va fi unul autorizat de aceasta. In momentul tractarii, persoanele din autoturism pot fi transportate in acelasi timp cu automobilul la service-ul auto, acasa sau la locul de destinatie al calatoriei, in functie de caz. Puteti beneficia si de cazare intr-un loc aproape de cel unde s-a produs avaria, atunci cand apelul este dat noaptea.

De exemplu, BCR ofera o polita casco ce contine si servicii de asistenta rutiera. Pentru a beneficia de acest lucru, trebuie sa platiti o prima mai mare cu 20% anual. Puteti insa obtine un discount de 5% daca va inscrieti online.